Asistentele tv din literatura…

 

      Tocmai am vazut pe mai multe siteuri clasamentul celor mai vindute carti din toate timpurile.. „Biblia” continua sa fie cea mai raspindita carte. Pe urmatoarele doua pozitii  , la egalitatea, stau „Coranul” si „Micuta carte rosie” ,ultima e o colecţie de citate ale preşedintelui Mao Zedong, apăruta în 1964 şi  vândută în toată lumea în peste 800 de milioane de copii. Era lectura obligatorie in China comunista deci tirajul e justificat. In 1957 tot in China a aparut „Dictionarul englezesc”, un fel de DEX al nostru, care s-a vandut in 400 milioane de exemplare.

       Apoi urmeaza in clasament  Harry Poter, The Lord of the Rings sau Codurile lui Dan Brown, carti vindute in zeci de milioane de exemplare . Discret s-a mai strecurat in top 10 Cartea lui Mormon” scrisă de Joseph Smith Jr. si publicată în 1830 şi  vândută în peste 120 de milioane de copii în toată lumea. Joseph Smith Jr. susţinea că a fost personal vizitat de Dumnezeu Tatăl şi de Dumnezeu Fiul care i-au spus că toate bisericile şi religiile existente erau false. Joseph a creat astfel o religie nouă care se autoproclama „singura biserică adevărată de pe Pămânat”.

        Un clasament pln de religie, chinezi si vrajitori…Dar mai ales un top bestselles fara Shakespere, Balzac, Dostoiveski…Asistentele tv (dan brown, j,k rowling) au aparut si-n clasamentele cartilor…

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.