Victima

Prima victimă celebră a discriminării de varstă a fost Mădălina Manole. Văd știri despre comemorarea ei zilele astea, ziele in care se vorbește mult despre bătrânețe. Mădălina era considerată batrână la 35 de ani! „Trecută de prima tinerețe” scriau ziarele despre ea la 35 de ani! Era mult mai tânăra decât sunt azi Smiley sau Delia, era de vârsta lui Dorian Popa, azi.
N-am știut niciodată cum să-i explic de ce televiziunile n-o mai voiau atunci. Era perioada in care televiziunile si radiourile căutau doar publicul tânăr între 18-49 ani și orice părea vechi sau românesc era respins. Mădălina n-a rezistat. Să n-o judecăm ! „Daca ii judeci pe oameni, nu ai timp sa ii iubesti.” credea Maica Tereza.
Moral, noi toți ăștia care ne-am făcut treaba prin televiziuni, prin agenții de publicitate sau prin media in anii ăia suntem criminalii Mădălinei. Mădălina a fost prima victimă a discriminării de vârstă din showbizu’ românesc !
Și noi, complicii crimei. Să ne învățăm măcar copiii că a înainta in vârstă nu insemnă că îmbătrânești. Însemnă ca trăiești !

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.