42% e pur si muove !

            Se tot vorbeste despre un  raport de cercetare numit „Publicul romanesc si stiinta” asa ca de curiozitate l-am cautat pe net.  Uimitor, 42 % din romani cred ca Soarele se invirte in jurul Pamintului. Jumatate dintre noi cred asta,in 2010 ! Sunt si alte rezultate bulversante … 60% dintre noi cred ca horoscopul si numerologia sunt cele care ne conduc destinul. Asta n-am prea inteles-o pentru ca alte sondaje dau biserica ca cea mai de incredere institutie ori horoscopul cu biserica se cam bat cap in cap…Ce o fi in capul multora?

        42% dintre ai nostri n-au habar ca Pamintul se invirte in jurul Soarelui…Inca mai trag speranta ca succesul showului cu blonde se datoreaza intrebarilor de cultura generala, a quizz-ului si nicidecum a fufelor si a fustelor scurte. La prima editie din toamna mi-am propus ca asta sa fie una din intrebari…Pamintul se invirte in jurul Soarelui sau Soarele in jurul Pamintului…? Ca o curiozitate , intrebati-va colegii de serviciu, prietenii…Ce raspuns va dau? Refuz sa cred ca suntem dobitoci in proportie de 42%…

       Eu am intrebat si am avut niste mirari…Zilele trecute am avut niste discutii cu citeva personaje care apar aproape zilnic prin tabloide (discutii legate de slujba mea, pur profesionale) si am avut curiozitatea…Pamintul sau Soarele?…M-am blocat!!!  Am vorbit cu patru exponenti ai show-bizului si doi habar n-au avut!!!! Adica la mine a iesit mai rau. Din mini-sondajul meu 50% din showbizul romanesc e alcatuit din inculti …Si ii vad zilnic prin ziare… Asta e lumea prin care ma invirt eu la serviciu. Cum e la voi?

          42% din ai nostri n-au auzit  de italianul care prin 1610 a avut curajul sa combata parerea geocentrica a vremurilor cum ca Pamintul e in centrul universului. Biserica l-a fortat sa-si retraga declaratiile, italianul a facut-o dar totusi a scrisnit printre dinti…”E pur si muove…” Sincer imi e mai apropiat Giordano Bruno care a avut puterea sa-si apere teoriile pina la moarte, a refuzat sa-si abjure convingerile dupa 6 ani de tortura in beciurile inchizitiei. Bruno a fost ars pe rug…Galileo s-a smecherit…”ok…fie cum ziceti voi…” si a soptit printre dinti la final…”fraierilor, totusi se invirte, o sa vedeti voi…”Si a scapat.

         Au trecut sute de ani de atunci…La noi inca se invirt invers toate…e pur si muove…

     

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.