Vaccinul

Televiziunile americane l-au omagiat ieri pe Jonas Salk, creatorul vaccinului contra poliomielitei.
Salk nu a cerut niciun ban pentru inventia sa si a refuzat sa o patenteze!
Intrebat de ce a refuzat banii din descoperirea vaccinului el a raspuns : „e al nostru, al tuturor, poți să patentezi soarele?”
Salk a descoperit vaccinul la 40 de ani și a devenit celebru in toată lumea dar a continuat sa trăiască din salariul de medic.

Marile companii aeriene i-au oferit gratuitate pe toate zborurile, in restaurante nu era niciodata lăsat să plateasca, Mercedes si Chevrolet i-au pus la dispozitie masini gratis toată viața.
Peste 500 mii de copii pe an au fost salvați datorită vaccinului.

Doctorul Jonas Salk a murit in 1995 cu un salariu de 7 mii de dolari pe lună deși se estimeaza că dacă și-ar fi patentat invenția ar fi avut un câștig de peste 4 miliarde de dolari !
IMG_4963

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Vaccinul

  1. Sanda spune:

    Din păcate puțini oameni mai sunt ca el pe pământ. Unii dintre colegii săi, printre care și Albert Sabin, catalogau abordarea lui Salk drept ”periculoasă”. Sabin l-a etichetat pe Salk ca fiind ”un chimist de bucătărie.” Prin urmare, pentru a confirma această titulatură, Salk a testat vaccinul pe el însuși și pe familia sa, injectându-se în propria bucătărie, după ce a fiert acele și seringile pe sobă, iar după ce vaccinul s-a dovedit a nu fi dăunător, dr. Salk a devenit celebru peste noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *