Biblioteca din spate

Nu ma intereseaza deloc scandalurile in care a fost implicat sau lumea politica in care se invarte, tin minte doar ca de fiecare data cand ne-am intalnit a venit cu cate un mic cadou pentru copiii mei, o jucarie, o ciocolata, o carte, orice…Tin minte si o lunga discutie telefonica , eu in masina, el in masina, in care am ascultat povestea vietii lui Tolstoi si a celebrei Iasnaia Poliana. Sau descrierea amanuntita a iubitei lui Bethoveen, timisoreanca la origini…Sau, sau…Pe mine cu asta m-a cucerit Vadim…Fara sa-i cer permisiunea-recunosc- public o fotografie din biroul lui cu o uriasa biblioteca in spate, si cu mii de insemnari si carti rasfirate. l-am invitat din nou la „Blonde” si povestile lui despre lume si cultura au ramas delicioase…La fel cum sunt multe din aforismele lui:
– „Privesc pe ecranul unui ecograf, la organele mele interne. „Unul din voi mă va vinde!” – spun şi eu, ca Mântuitorul, gândindu-mă care dintre ele mă va răpune”.
– „Cele mai asemănătoare obiecte casnice sunt maşina de spălat şi televizorul. Primul obiect spală rufe. Al doilea spală creiere”.
– „Biblia e ca un far luminând în noapte, în jurul căruia roiesc ca muştele toate celelalte cărţi.”
– „Diavolul doar ispiteşte – omul este cel care păcătuieşte, aşadar e mai rău ca diavolul.”

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.