De veghe si de batranete

Fox News a dat-o ca pe o prima stire, de interes general. Niciodata la noi nu s-ar intampla asta chiar daca Fox-ul american e aproape de tambalaul romanesc. In august Fox va difuza un interviu cu J.D Salinger si promovarea acestuia deja a inceput in America. Salinger e unul din cei mai bine vanduti scriitori din toate timpurile, „De veghe in lanul de secara”, cartea lui, s-a tradus in peste 250 de limbi.
Holden Caufield-eroul principal-mi-a cam macinat si mie adolescenta si eu sunt unul din sutele de milioane. Salinger n-a vrut sa apara deloc la televiziuni, n-a dat interviuri, si-a trait viata in liniste, desi mereu vanat de presa. Ultimul sau interviu oficial l-a dat in 1980 si pana in 2010, cand a murit, nimeni nu i-a mai luat vreo declaratie. De aici performanta Fox-ului, care a descoperit un interviu inca nedifuzat!
Plecarea lui J.D Salinger s-a facut in discretie totala,impresarul lui a anuntat printr-un scurt comunicat ca Salinger a murit de batrinete. Atat doar, de batranete ! Televizunile de azi nici nu stiu cum sa vanda „moartea de batranete”, cea fara violenta sau boala. Asa a murit Salinger!De batranete!

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.