Rabdarea …

I-as indemna pe colegii mei din televizune ca-n zilele astea sa ramana cu telecomanda pe RAI UNO sau pe TVR2. Festivalul San Remo e o buna lectie de marketing, televizune,muzica…Dar poate cea mai buna lectie de rabdare ! Rabdarea e un lucru care lipseste televiziunii din Romania unde totul se face cu gandul la ziua de maine. Sunt un mare admirator a lui Berlusconi-creatorul de televizune- care declara intodeauna ca profitul in televizune e totul dar nu e televiziunea insasi…Si a prins un loc in istoria televizunii mondiale…
San Remo a inceput in 1951 cind Europa abia iesise din razboi si Italia era o tara in ruine, cu urme ale bombardamentelor in toate marile orase. Intr-o perioada confuza, cind Edith Piaf cucerise deja lumea , italienii au avut puterea sa inventeze in festival de muzica usoara. Din 1951 ,pana acum!

Sute de momente memorabile au insotit festivalul, de la duetul Clinton-saxofon- Berlusconi-pian , pana la protestele orchestrei . Rai Uno a transmis mereu in direct showul desi au fost destui ani in care audienta festivalului a fost cu mult sub asteptari. In 2005 de exemplu San Remo a „scos” doar 7 milioane de telespectatori , o audienta extrem de scazuta , dar nu s-a gasit NIMENI care sa sugereze canalui Rai Uno sa renunte la festival.

Rabdarea i-a insotit mereu..Luati lectia de televizune zilele astea de la San Remo… Iata unde duce rabdarea…

14 februarie 2012- 49,55 shr

15 februarie 2012- 40,27 shr

16 februarie 2012- 47,46 shr

17 februarie 2012 – 41,97 shr

18 februarie 2012 -58,46 shr

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.