King si cersetor

 

          Butonam telecomanda si am dat peste un nene-baietas de pe un canal ieftin-romanesc de televiziune care se hahaia si facea glume pe seama lui Larry King.  Cum ca „i-a scazut mosului audienta si l-au zburat aia”…(si ha,ha..)… Zilele trecute un tip la vreo  25 de ani ma opreste incercind sa-mi povesteasca cit de slab antrenor e Hagi , fireste vorbind cu aere de mare cunoascator. Dupa vreo citeva secunde mi-am dat seama de unde stiinta lui si suficenta intr-ale fotbalului. Amaritul joaca in Liga a 4-a de fotbal. Adica e „coleg” cu Hagi dupa cum prapaditul ala de apare si el la o biata televizune se crede „coleg” cu Larry King…

          Astia suntem noi…

         Si da, e adevarat…Dupa 25 de ani de cariera in care a punctat istoria televiziunii Larry King s-a retras…Si-a agatat bretele in cui. Showul lui a intrat in folclorul urban, vreme de un sfert de veac a facut parte din viata americanilor. Numele lui de familie este Lawrence Ziger si si-a inceput cariera in lumea media in radio. Patronul primului radio la care a lucrat i-a spus ca Zeiger  e  un nume prea complicat pentru a fi reţinut de ascultători şi că ar fi indicat să şi-l schimbe, tânărul aspirant la glorie a luat în mână ziarul local „The Miami Herald”, unde i-au căzut prima dată ochii pe o reclamă la o băutură spirtoasă: King’s Wholesale Liquor. Şi King i-a rămas numele.

         Larry King a avut sezoane intregi in toti acesti 25 de ani in care nu a facut audiente zdrobitoare dar CNN-ul nu l-a concediat dupa primul sezon esuat. O alta mentalitate…Daca l-ar fi concediat atunci noi acum, pe un blog dintr-o tara din estul Europei , nu am mai fi vorbit de bretele lui faimoase. Despre care tocmai a vorbit toata planeta…Asta e adevaratul business in tv, nu?

             

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.