Cautati-l !

 

       Zilele trecute un bun prieten despre care am scris aici, Ioan Craciun, unul din fondatorii Societatii Timisoara, s-a stins la 55 de ani din cauza cancerului…In vara, un coleg din Antena, de 50 de ani s-a dus din aceeasi cauza…

        Tocmai am aflta ca intr-un laborator cu aparate vechi de zeci de ani citiva cercetatori romani au reusit sa faca citeva descoperiri care au uimit intreaga lume medicala. Proiectul vizează înţelegerea a ceea ce se întâmplă când celulele canceroase pleacă din locul în care s-a iniţiat patologia şi a ajuns să metastazeze. Echipa e condusa de profesorul Mircea Leabu, un medic care a stat o vreme in Canada si apoi a revenit in Romania. Probabil nu pentru multa vreme. Din cauza lipsei de fonduri omul povesteste ca in Romania munceste de trei ori mai mult decit in strainatate…Descoperirea lui, a echipei lui, e pe cale sa revolutioneze lumea medicala..

       Fara finantare insa ei nu pot continua lupta dar in toata lumea cercetarea nu depinde doar de buget. Peste tot in lume sunt multi bogati care in mod constant isi doneaza o parte din agoniseala laboratoarelor de cercetare. Asta intr-o lume linistita , normala…M-as bucura sa aflu ca exista milionari romani capabili sa doneze sume consistente soldatilor din laboratoare. Am vazut azi o stire despre masinile de epoca ale milionarilor romani…Si asta e normal intr-o lume asezata…Totusi, cautati-l si pe profesorul Leabu, Mircea Leabu…Eu promit ca-mi anunt colegii de la stiri sa filmeze donatia !

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.