Jean…

 

         Am crescut cu filmele lui…am avut sansa sa-l si intilnesc mai apoi…Ieri priveam reportaje despre el. Despre plecarea lui…Toata lumea se tinguia,toti se aratau indignati ca n-am stiut sa-l respectam pe Jean Constantin. Am auzit discursul asta, identic, la plecarea lui Dinica, a lui Pittis…etc…

             Jean Constantin a fost un om respectat de noi toti, admirat si iubit in timpul vietii….Am avut sansa sa prezint citeva spectacole in care aparea si mereu in jurul sau era coada la autografe. Noi toti vorbeam cu admiratie si respect despre el. La fel se intimpla si cu Dinica sau Pintea sau Motu…

            Avem o vocatie a jelitului…Amintiti-va discursurile de la inmormintarea lui Michael Jackson, poate e fortata asemanarea dar acolo nimeni nu spunea ca Michel a fost uitat de toti, ca n-au stiut sa-l pretuiasca atunci cind era in viata. Priviti iesirile sin scena ale marilor nume mondiale…Toata lumea vorbeste despre bucuria de a fi avut astfel de oameni in preajma, despre respectul si onoarea pe care au avut-o ei in timpul vietii.

              Dem Radulescu, Puiu Calinescu, Jean Constantin, Gh.Dinica, Nicu Constantin au fost oameni iubiti si admirati nicidecum parasiti si uitati…E vremea sa schimbam discursul clasic de la fiecare „plecare”….

              L-am prezentat intr-o vara la un spectacol la Olimp,parca…A intrat pe scena si a spus…”A naibii soarta…un negru prezinta alt negru….”  O sa-mi fie dor ….

       

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.