Tinerete fara batranete…

 

     Ce trist…Tocmai am vazut ca presa lumii e cuprinsa de febra descoperirii singurei fiinte nemuritoare de pe Pamint. O meduza, „Turritopsis nutricula” care e capabila sa se regenereze, trecind de la stadiul adult-matur la stadiul incipient. Meduza asta nenorocita a descoperit secretul tineretii vesnice.Odata ajunsa la maturitate are puterea sa intinereasca prin regenerare.

       Secretul consta intr-un fenomen numit transdiferentiere,proces prin care un tip de celule sunt transformate intr-un alt tip de celule. In lume mai exista citeva animale inzestrate cu abilitatea de a-si provoca o transdiferentiere partiala, salamndra de ex, isi poate regenera membre ba chiar organe intregi.

          Interesant e ca oamenii de stiinta cauta azi sa descifreze etapele transdiferentierii sperind sa le aplice si al om. Se spera ca in 100-150 de ani omul sa-si poata regenera o buna parte din organe, apoi trecindu-se ,pas cu pas , la nemurire.

          Sincer, am un dispret total fata de tipul asta de stiinta. Ma bucur ca nu voi apuca sa fiu contemporan cu astfel de descoperiri.Cred totusi ca moartea e cel mai frumos mister al vietii.  Moartea e atit de sigura de victoria ei incit iti da chiar si o viata avans. Fireste, nu o viata de meduza…

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.