Matematica…

L-am intalnit o singura data, era trecut de 80 de ani si povestea despre o noua culegere la care lucra…I-am spus ca problemele lui de matematica mi-au insotit adolescenta dar m-a privit nepasator…Aflasem mai apoi ca astea erau vorbele pe care le auzea cel mai des de la cei pe care-I intalnea. Brealsa mea nu l-a luat deloc in seama in timp ce traia, nu l-am vazut niciodata la televizor, n-am citit niciun interviu cu el, desi era lucid ,spumos si plin de bancuri…In 2004 a murit in anonimat.La inmormantare au fost vreo 30 de oameni…Si niciun elev…Ii tin minte privirea plictisita cand i-am spus ca problemele lui de matematica mi-au insotit adolescenta,probleme adunate in culegeri care-I purtau numele, Gheba…Grigore Gheba…

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Matematica…

  1. Alex spune:

    Si.. asta era tovaras cu Stefan Hauching ala, ipocritu de abera despre teorii grave si care de fapt ar trebui sa creada in Atotputernicul cum a-ti zis dvs ?

  2. Miha spune:

    Da, probleme clare, variate, grade de dificultate diferite…. O culegere exceptionala. Asa se invata matematica de baza de catre orice elev. O mai am si acum dupa 50 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.