Ridic piatra

In vara asta o baba rujata si cocheta m-a amenintat urland de la un balcon ca se va duce la toate ziarele sa ma parasca pentru ca am pocnit in cap cu o piatra un maidanez care tocmai se pregatea sa sara la piciorul meu. Atunci m-am bucurat ca Bucurestiul e un santier mizerabil in care se gasesc pietre cu care sa te aperi. Javra se aciuase sub balconul babei care-i dadea sa manace si maraia la orice trecator.
N-am puterea sa ma uit la NICIO imagine de la televizor cu Ionut, baiatul ucis de Bucuresti. Toata viata mea am trait in casa cu curte si toata viata mea am avut un caine in curte, azi copiii mei cresc langa un ciobanesc mioritic. Timp de 18 ani cel mai bun prieten al meu a fost Dick, un maidanez pe care bunica l-a luat adus in curte si care mi-a fost alaturi de la 14 la 32 de ani-adica iubesc cainii- dar in lupta dintre maidanezi si oameni, aleg oamenii ! Si ma despart categoric de baba rujata si cocheta care-si hraneste maidanezul de sub balcon. Si sunt gata ca in lupta asta sa ridic oricand piatra !
La inceputul anilor 70 o intamplare tragica a avut forta sa schimbe mentalitati. Acum, se poate intampla si la noi!
Pe 22 iulie 1975, fotograful Stanley J. Forman, care lucra pentru ziarul Boston Herald American a mers la o intervenţie a pompierilor unde a reuşit sa faca o poză care a făcut vâlvă. O femeie şi o fetiţă care tocmai cădeau de la balcon în timpul incendiului. Mama a murit, fetiţa a supravieţuit. Vina a fost a pompierilor care demolaseră din greşeala scara de incendiu, lovind-o cu scara lor. Fotografia şi evenimentul au dus la regândirea sistemului de scări de incendiu din intreaga America. Presa din America a facut fotografia celebra in intreaga lume si administratia a fost obligata sa reactioneze. In America se estimeaza ca noul sistem de scari de incendiu a salvat . din 1975 si pana azi, peste 1 milion de vieti. La ei s-a putut…

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.