Impotenta !

Petitia lansata zilele astea de CNA care propune introducerea bunului simt in televizune e ipocrita si populista.

Cu amendamentul ca la ora asta prezint singurul quizz din Romania, “Cu banii jos” (Money Drop), un show de cultura generala 100%, deci nu sunt in postura vulpii care nu ajunge la struguri!

Toti cei care sustin readucerea programelor educative in televizune trebuie sa stie ca vanzatoriii de cultura in Romania sunt lipsiti de vlaga, fara carisma, impotenti carismatic! Cu vreo doua exceptii, Eugenia Voda si Catalin Stefanescu…
Acolo e problema ! …Leonard Bernstein , faimosul dirijor, a avut puterea sa produca si sa prezinte showuri de televiziune in care explica copiilor marile capodopere muzicale, pe intelesul lor. Bernard Pivot face audiente uluitoare in Franta pe talk-showuri culturale tocmai pentru ca a avut curajul sa darime mentalitati, ziduri de gindire. Amintiti-va de Pavarotti. Atunci cind a simtit ca publicul tinar fuge de opera a adus alaturi de opera mari nume din pop-rock. Pavarotti and friends (u2,shakira etc)…

Citi de la noi ar avea curajul sa faca astea? Cine ar avea puterea sa-l aduca pe Guta intr-un talk-show cultural in care sa se vorbeasca despre traditia tambalului in Romania? ( l-am auzit povestind cu patos despre asta, cindva)…Cultura in Romania are vinzatori mediocri…Aici e hiba!

Puteti sa semnati oricate petitii vreti, atata vreme cat programele curate nu le vor bate pe cele murdare cu arme egale, fara interventii dictatoriale, n-aveti nicio sansa. Americanii stiu sa-si vanda istoria prin monden, povestea lui Hemingway face audiente uriase la CBS. Noi nu stim sa vindem trioul amoros Eminescu-Caragiale-Veronica Micle.

Cuceriti publicul ! Nu dati dictate si interdictii ! Eu NU semnez petitia !

Priviti o lectie extraordinara de cultura pe tv…Bernstein expicind pustilor muzica, pe limba lor…Toti prezentatorii nostri ” curati” sunt impotenti carismatic !

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.

9 răspunsuri la Impotenta !

 1. Liviu spune:

  Dl Negru, intr-un talk show cultural, care este urmarit de o anumita categorie de oameni, ar trebui invitate personalitati,vip-uri etc cu o anumita statura si cultura , un exemplu in societate si in breasla. Aaa, vrei sa faci talk show cu Guta ? bun.., fa-l, dar nu mai este cultural. Pune-i intr-o emisiune pe Guta si un alt lautar recunoscut de ex. pe Botgros, care dintre ei ar evoca traditia si istoria tambalului intr-un mod mai placut? Nu am nimic cu omul Guta, dar in emisiunile de cultura invitatii trebuie sa aiba un anumit standard atunci cand se exprima . Ce aude/invata de la Guta un copil care urmareste o emisiune de acest gen? dezacorduri, un vocabular limitat, cuvinte “importante” folosite aiurea ?!?! Exemplu cu Guta nu este prea reusit. Sa nu fiu inteles gresit, nu sunt impotriva a nu invita si astfel de oameni, dar emisiunea respectiva nu prea mai este culturala .
  Stiti care este problema ? cei de dincolo vin cu exemple de genul Bernstein, Pavarotti etc si noi venim cu Guta sau Sorinel Pustiu etc !
  In concluzie, parerea mea, succesul unei emisiuni este dat de formatul emisiunii si calitatea interlocutorilor.

  Toate cele bune,

 2. Mimi spune:

  Pai cum sa sustii petitia cand esti in ograda lui voiculescu!!! Ar fi si culmea!

 3. Puca spune:

  Nici nu se asteapta nimeni sa semnati petitia. Sunteti una dintre cauzele care au dus la aceasta stare de fapt.

 4. Natalex spune:

  Culturalizarea televiziunilor nu se poate face pocnind din deget sau prin petitii, e o chestiune delicata. E ca si internetul. Degeaba exista 1000 de site-uri culturale, daca eu caut site-uri cu filme.Chiar daca facem numai emisiuni culturale, omul mai are nevoie si de divertisment, stirii, sport.

 5. dan spune:

  Pai cum sa sustii tu petitia care nici nu stii sa scrii! “Cultura in Romania are vinzatori mediocrii”, se scrie cu un singur “i” la ultimul cuvant! Si nu numai, tu care esti nr.1 in ale urlatului si in ale prostului-gust, tu ti.ai gasit sa vorbesti!
  Oare nu ai remuscari pt toate emisiunile, proaste, execrabile, pe care (sac) le faci?

 6. Pingback: BLOGURI Articole pe care le recomand - 28 ianuarie 2013

 7. GExGE spune:

  Hai sictir! Reciteste-ti CV-ul si poate iti dai seama cat de ipocrit esti!

 8. Lucia spune:

  @Natalex se pare ca vorbesti de cultura dar nu prea stii ce e aia. Filmul este cultura.

 9. Claus spune:

  Piesa ‘Jos cenzura’ ar trebui sa fie mereu de actualitate, exprima atitudinea generala a multor romani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>