Impotenta !

Petitia lansata zilele astea de CNA care propune introducerea bunului simt in televizune e ipocrita si populista.

Cu amendamentul ca la ora asta prezint singurul quizz din Romania, „Cu banii jos” (Money Drop), un show de cultura generala 100%, deci nu sunt in postura vulpii care nu ajunge la struguri!

Toti cei care sustin readucerea programelor educative in televizune trebuie sa stie ca vanzatoriii de cultura in Romania sunt lipsiti de vlaga, fara carisma, impotenti carismatic! Cu vreo doua exceptii, Eugenia Voda si Catalin Stefanescu…
Acolo e problema ! …Leonard Bernstein , faimosul dirijor, a avut puterea sa produca si sa prezinte showuri de televiziune in care explica copiilor marile capodopere muzicale, pe intelesul lor. Bernard Pivot face audiente uluitoare in Franta pe talk-showuri culturale tocmai pentru ca a avut curajul sa darime mentalitati, ziduri de gindire. Amintiti-va de Pavarotti. Atunci cind a simtit ca publicul tinar fuge de opera a adus alaturi de opera mari nume din pop-rock. Pavarotti and friends (u2,shakira etc)…

Citi de la noi ar avea curajul sa faca astea? Cine ar avea puterea sa-l aduca pe Guta intr-un talk-show cultural in care sa se vorbeasca despre traditia tambalului in Romania? ( l-am auzit povestind cu patos despre asta, cindva)…Cultura in Romania are vinzatori mediocri…Aici e hiba!

Puteti sa semnati oricate petitii vreti, atata vreme cat programele curate nu le vor bate pe cele murdare cu arme egale, fara interventii dictatoriale, n-aveti nicio sansa. Americanii stiu sa-si vanda istoria prin monden, povestea lui Hemingway face audiente uriase la CBS. Noi nu stim sa vindem trioul amoros Eminescu-Caragiale-Veronica Micle.

Cuceriti publicul ! Nu dati dictate si interdictii ! Eu NU semnez petitia !

Priviti o lectie extraordinara de cultura pe tv…Bernstein expicind pustilor muzica, pe limba lor…Toti prezentatorii nostri ” curati” sunt impotenti carismatic !

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.