Povestile de viata…

Am fost in Viena cand a murit Falco, cel mai popular artist pop austriac . Povestea de viata a lui Falco era demna de discutat, o vedeta, un accident de masina, o fosta sotie celebra care-l insela, o uriasa avere de impartit. Totusi, austriecii au vandut cu decenta povestea de viata a lui Falco. Au stiut sa o vanda fara sa depaseasca limite .
Povestile de viata vor fi mereu vandabile in lumea asta. Depinde doar de cum stii sa le vinzi. Sergiu Nicolaescu a avut o poveste interesanta de viata, celebru, o sotie cu mult mai tanara, o avere lasata in urma. Ingrediente spectaculoase pentru o poveste de viata.
Profesionalismul celor care vand astfel de povesti nu poate fi reglementat prin legi date de CNA , prin sanctiuni si amenzi. Am predat in sali de curs cu tineri jurnalisti in banci si am intalnit sute de analfabeti. Tineri care n-au minime cunostinte de cultura generala dar pe care i-am regasit mai apoi pe genericele multor productii de televiziune.
Acolo e problema! In salile de curs unde stau acum viitori jurnalisti. Nu la povestile de viata ale celebritatilor! Povestile au fost si vor fi mereu! Povestitorul e cheia. Cei de la noi sunt ieftini, mediocri si adeseori analfabeti.

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.