Paharul cu apa…

        Am fost o victima a campanilor publicitare, in adolescenta. Sarbii, pe care-i prindeam la televizor , aveau in calupurile de publicitate celebrele reclame Pepsi cu Michael Jackson si asta ma facea sa cumpar  doar Pepsi, niciodata Coca-Cola.Aveam peretii ticsiti de postere cu Duran-Duran,Kiss sau Limahl si inevitabil pactizam cu cei care promovau muzica. (la granita cu Yugoslavia, timisorenii n-au dus lipsa de astfel de produse).

       Astazi, matur fiind, inca privesc cu interes impartirea brandurilor in publicitate. Sezonul trecut a fost prima mare confruntare romaneasca pe piata de televizune, intre doua mari companii de telefonie, Orange si Cosmote, ambele alegandu-si un talent show muzical televizat de care sa-si lipeasca imaginea. Orange de X Factor si Cosmote de Vocea Romaniei.

         Batalia Xfactor-Orange vs Vocea Romaniei-Cosmote e o copie a veritabilei lupte dintre Pepsi si Coca-Cola. In Statele Unite, Pepsi e imagine „XFactor” in timp ce Coca-Cola e imagine „American Idol”. Pepsi incearca sa revina in muzica, acolo unde prin anii ’90 era brandul asociat cu marile vedetele ale momentului dar spre muzica tinteste  si Coca-Cola. In timpul difuzarii XFactor  pe FoxTV,in America ,Pepsi a redifuzat celebrele reclame din anii ’90, cu Michael Jackson, Britney Spears sau Ray Charles incercand sa reaminteasca publicului de vechea colaborare cu muzica.

        E adevarat, de data asta alegerea Pepsi a fost neinspirata, XFactor a fost un esec in Statele Unite dar plasarea momentelor publicitare in program a fost la discretie. Zvonurile dau suma de 50 milioane de dolari platita de Pepsi in” XFactor” pe cand Coca Cola ar fi iesit cu 30 milioane pentru „American Idol”…Castigatori sunt cei de la Fox TV, canalul care a difuzat ambele showuri…

        Batalia dintre Pepsi si Coca Cola e e poate cea mai frumoasa din piata de publicitate, purtata de veritabili profesionisti. De asteptat si de vazut ce vor face ai nostri dupa ce nici” XFactor” si nici „Vocea Romaniei ” n-au rupt gura targului un audiente….La ei, Pepsi a anuntat ca pe langa contractul de 5 milioane de dolari, castigatoarea showului american, Melanie Amaro va fi prezenta si intr-o aparitie difuzata de Pepsi in finala SuperBowl, cel mai urmarit eveniment al anului in Statele Unite. La noi ,audientele modeste ale talent-showurilor muzicale vor speria probabil televizunile, indepartandu-le pentru o perioada de acest gen de format tv.

         Dealtminteri , noi am avut primul veritabil talent-show mondial , „Cenaclul Flacara”,cu un singur jurat la masa, Adrian Paunescu si cu veritabile talente muzicale descoperite. Dar mai ales, confirmate in timp…Paunescu a fost cel mai performant jurat de talente muzicale…Intr-o vreme in care pe masuta singurului jurat de la „TALENT SHOWUL FLACARA” nu se aflau tablete de la Orange sau Cosmote si nici produse Coca Cola sau Pepsi . Ci doar un simplu pahar cu apa…  Si mult har !      

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.