Umilința

OFCOM ( CNA englezesc) a anunțat noi reguli pentru televiziunile care „încalcă demnitatea umană”. Reality show-urile sunt vizate in primul rând…
Stiu cum e, am prezentat multe , ba chiar am și scris împreună cu o colegă, Mădălina M. un reality difuzat la tv. Adică n-o fac pe timidul puritan, am mâncat și usturoi prin televiziune 🤪
M-a șocat umilința in tv românească atunci când am văzut un artist celebru că bea urină de vacă intr-un reality filmat în Asia.
I-am spus producătoarei acelui show-altfel o doamnă simpatică la o vârstă respectabilă- că nu audiența sau banii sunt totul in tv,că există victorii care te coboară și înfrângeri care te ridică.
În lumea civilizată și talent show-urile au inceput să fie considerate showuri de umilință.
Ca să contracareze criticile, FOX a lansat in „American Idol” campania : „More Hope and Less Humiliation”(mai multă speranță, mai puțină umilință) și a redus etapele de audiții, cele cu cazuri umanitare și concurenți slabi, buni doar ca să fie umiliți. Cu cât etapele de audiții ale unui talent show sunt mai lungi, cu atât targetul de umilință e mai puternic.
După noile reguli, exploatarea poveștilor de viață dramatice ale concurenților pentru audiență va atrage amenzi mari in Anglia.
Campania MeToo a convins multe tv să renunțe la showuri internaționale de tip „Bachelor”(Burlacul) sau „Temptation Island” (Insula Iubirii) in care femeile sunt umilite.
Lumea televiziunii se schimbă !
CNA românesc nu e conectat la trendul mondial și umilința mascată încă nu e sancționată.
Noile reguli ale OFCOM englezesc sunt luate deja in seamă și de alte țări…
Or să vină și la noi…Tiptil!
Din multele showuri pe care le-am prezentat, eu am învățat ceva: ca să stralucesti, nu trebuie sa stingi lumina celuilalt…

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.