Bugetar pe un disc de vinil….

 

          Am regasit un disc pe vinil pe care l-am cumparat din Timisoara, din piata, de multa vreme. De mult am si uitat sa-l ascult. L-am regasit in urma unei intimplari.

        Am sunat ieri la un vechi prieten de acasa,din Timisoara .E invatator la o scoala generala , bugetar, un om erudit ,bonom, poate de asta nici nu si-a fortat prea mult cariera. Vorbim la telefon adeseori si mereu ne intilnim cin ajung acasa, la Timisoara. L-am sunat si mi-a raspuns la intrebarea „ce faci?” cu „ascult muzica”. Nu glumea, era 6 dupa amiaza,era acasa si asculta Peter Gabriel la boxele din living . Deci se poate ! Eu eram in masina la coada la semafor…Ajuns acasa am luat un disc vechi , vinil si l-am ascultat. Traiesc vremuri urite in care am uitat sa-mi mai ascult discurile…Joe Dassin…Poate stiti melodia…

          La 40 de ani , Joe Dassin s-a retras in Tahiti…N-a mai vrut sa auda de iuresul Parisului sau al New-York-ului…Peste 2 ani a murit…Cind ati ascultat ultima data un disc, acasa, in fotoliu, nu cd-urile din masina…?

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.

14 răspunsuri la Bugetar pe un disc de vinil….

 1. VirtualKid spune:

  In perioada liceului am reusit sa aduc peste doua sute de discuri de vinil, cele mai multe dintre ele fiind discuri de colectie. Si acum imi amintesc cum strangeam banii pentru a pleca la Bucuresti, cu trenul, ca sa astept in fata magazinului „muzica” sa „pice” ceva. Exista un obicei pe care l-am speculat, atat cat am putut, si anume: tineri pletosi, fiii potentatilor zilei, venau acolo in jurul orei zece si vindeau dintre cadourile pe care le primeau de parintii lor. Probabil ca acestia, putand calatori si in alte tari, cu regularitate, aduceau aceste discuri in duplicat, tocmai pentru a putea sa daruiasca, fara sa cheltuiasca.
  Colectia se afla si acum, pastrata cu mare grija, in casa prietenei din timpul liceului. Stiu ca ii este draga si ca mai asculta, din cand in cand…

 2. VirtualKid spune:

  Poate ca ar trebui sa lansezi si o discutie legata de faptul ca, in aceasta seara, „AcDc” canta dupa Iris. In fond, este tot o „finala de liga campionilor”.

 3. Pingback: Te caut în singurătate « Nu te compromite! Nu te ai decât pe tine.

 4. Anonim spune:

  Dane , scriu nu la tema acum , dar totusi scriu.
  N-ai facut bine cu Broono la fabrica de staruri, deloc n-ai facut bine. Trebuie sa-ti ceri scuze toata viata de la baiatul ala.

 5. Monica spune:

  Eu ma consider o norocoasa in acest sens.Cand eram mica am descoperit colectia de viniluri ale tatalui meu,colectionar impatimit,vreo 150-200 de discuri…albume intregi..de la Compact,Iris,Celelalte Cuvinte,Savoy,Rosu si Negru,Phoenix pana la AC/DC,Doors,led Zep,Deep Purple,Mettalica etc..Anu trecut am adaugat la colectie un AC/DC -„Flick of the switch”,care mi-e atata de drag ca l-as asculta non-stop alaturi de „Back in Black”…tata mi-a transmis si mie aceasta pasiune.ca atare la noi in casa inca se mai aud gajaiturile pick-upului Tesla,cu boxe uriase(de asculta tot cartierul daca vrea)cumparat de tatal meu cu mari eforturi,pe vremuri si care inca mai functioneaza!l-am ingrijit ca ochii din cap.am crescut cu muzica discurilor de vinil si desi am doar 18 ani cred ca e o experienta dementiala…un sentiment incomparabil! PS:Dan, mergi la concertul AC/DC?

 6. Madalina spune:

  Am ceva discuri de la mama mea…dar nu am ascultat prea mult decat cele cu povesti pe care efectiv le adoram! In legatura cu ascultatul muzicii…prea rar pentru mine asta s-a constituit intr-o activitate aparte. Mai mereu reprezinta fundalul sonor al altor activitati, dar asta nu insemna ca nu apreciez muzica, ca nu o „savurez” sau ca nu ma bucur de multitudinea de stari pe care ti le poate induce!

 7. Pingback: Probleme economice (partea a II-a) - Cel care striga in pustie

 8. rayka spune:

  imi spune si mie cineva care ii faza cu astia care posteaza…de exemplu asta de mai sus.,”Cel care striga in pustie”…?si Te caut in singuratate…..”…nu inteleg semnificatia lor?..imi poate spune cineva…daca nu au nici o semnificatie…Dan ai putea sa le stergi!

 9. luminita spune:

  Vineri seara, Dane, vineri seara! Ca si prietenul tau din Timisoara, ca sute de alti oameni normali! In drumurile lui prin Bucuresti sotul meu viziteaza anticariatele de unde se intoarce, mai mereu, cu discuri de vinil. Chiar ieri a cumparat de la Constantinidis Joe Donnovan, Samantha Fox si inca unul pe care nu mi-l amintesc acum *el ajunge abia vineri acasa. In genere, macar o data pe saptamana ascultam un disc *indiferent de suportul pe care e imprimat – in tihna, in fotoliu. Se poate, Dane, se poate! Trebuie doar sa vrei!

 10. Va rugam sa promovati site-ul nostru. Detalii aici: http://codexalimentarius.info/?page_id=263

 11. Cel putin o data pe saptamana si ma simt minunat

 12. log_aritm spune:

  eu mai tot timpul ascult discuri de vinyl..deh, sunt colectionar…rock, jazz, blues anii 60-70…acolo sa cam si oprit muzica…

 13. Lup Alb spune:

  Ei, da. Uitasem. Multzam de aducere aminte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.