Flipper

 

          Cind eram pusti am fost fascinat de Flipper, delfinul din serialul american.Cred ca Flipper a fascinat generatii intregi…Imi amintesc ca niciodata nu ocoleam Delfinariul din Constanta.In FIECARE an  imi gasesc citeva ore libere in care sa ajung la Delfinariu. De ani de zile, an dupa an, sunt un vizitator fidel, cred ca as merita un premiu din partea lor, probabil sunt cel mai fidel vizitator de Delfinariu…

            Delfinii traiesc aproximativ 40-45 de ani, dorm putin, in reprize scurte, plutind la suprafata apei si ridicandu-se din cand in cand pentru a respira.

          In timpul somnului, creierul delfinului este activ pe jumatate, deoarece respiratia nu este involuntara – ca la oameni – ci voluntara, adica delfinul “se gandeste” sa respire, lucru pe care noi il facem din instinct, in mod natural.

     Pasiunea mea pentru delfini vine, cred, din copilaria petrecuta alaturi de aventurile lui Flipper. Poate de asta m-a ravasit stirea aparuta in Enquirer…FLIPPER  A  MURIT  !

         „Dimineata , Flipper m-a privit drept in ochi ,  apoi s-a scufundat in bazin si nu s-a mai intors” a declarat Rick O „Barry , „parintele” faimosului delfin,  unul din  regizorii serialului si instructorul lui Flipper…

          Vine vara…Astept sa ajung din nou la Delfinariu…O parte din adolescenta mea s-a scufundat intr-un bazin…

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.