Tipsuri…

Am calatorit in multe locuri din lumea asta, am pasaportul ticsit de vize de pe toate continentele si chiar cred ca daca lumea ar fi o carte, cei care nu calatoresc nu citesc decat prima pagina…Adeseori,cand povestesc despre locurile in care am fost, fie ca e Asia sau America, fie ca e Europa sau Africa sunt multi care fac ochii mari intrebandu-ma: “cum, bre, Negrule, tu? Celebru pentru zgarcenia ta?” Am vazut lumea pe banii mei! Daca tin bine minte, doar in Tenerife am fost gratis in luna de miere, a fost cadoul de nunta pe care mi l-a facut familia Voiculescu. Asa ca, iaca ponturile mele pentru o vacanta misto, departe si cu costuri pe masura zgarceniei mele:

-Nu plec niciodata din Bucuresti spre o destinatie indepartata, intodeauna iau un avion low-cost spre un mare aeroport european, Londra, Paris, Milano si de acolo zbor spre destinatile indepartate. La Moscova zbor din Budapesta care are WIZZAIR direct. Pana in Budapesta plec de acasa,din Timisoara, un dus-intors costa 200 ron, e plin netul cu oferte de transport. Valabil pentru toate orasele de langa granite cu Ungaria. Totusi, atentie! Verificati-va intodeauna timpul de conexiune. Am pierdut avioane asa…Am aterizat pe Luton și trebuie să zbor mai departe de pe Gatwick dar n-am mai avut timp sa prind cursa. Aasigurați-vă că aveți destul timp ca să vă luați bagajele, să vă transferați și să faceți check-in-ul pentru zborul următor.

– Intodeauna caut zboruri interne intr-o tara in care vreau sa vizitez mai multe orase, nu-mi fac traseul de zbor din Romania. Un low cost american New-York-Chicago poate sa ajunga la 40 de dolari pe cand daca il rezervi din Bucuresti, trece de 150 ! In multe tari trenurile de mare viteza sunt o buna alternativa la avioane. Intre Florenta si Roma sau intre Londra si Paris e preferabil sa incercati TGV decat avioanele.

-Fac adeseori flight hacking pe KAYAK, pe MOMONDO sau pe SKYSCANNER dar cel mai mult ma dau pe EDREAMS. Intodeauna insa verific site-urile marilor linii aeriene, am prins acolo adeseori reduceri uriase.Ca linii aeriene, iubesc EMIRATES si detest TAROM. (candva am sa povestesc experientele care m-au dus la sentimentele astea). Tot din experienta, cele mai bune legaturi cu lumea le are TURKISH. Celmai multi imi place EXPLORE TUR https://www.kayak.com/explore/BUH de pe KAYAK unde se genereaza cele mai ieftine bilete de avion pentru un şir de destinaţii din locul pe care tu il alegi. Alegi Bucuresti pe harta si iti apar preturile cele mai bune pentru zboruri in toata lumea din Bucuresti.

-Nu plecati in vacante cu gramada in iulie-august. Nu vorbesc aici de vacantele cu cei mici ci de excursile pentru cei mari. Cel mai misto e sa vezi lumea in septembrie…Daca nu se poate, cereti-i sefului sa va plateasca diferența între prețul unui zbor în august și prețul aceluiași zbor în septembrie.

-Imi rezerv biletele de avion noaptea tarziu, sunt cele mai bune preturi si atunci cand prind o varianta buna de pret nu stau pe ganduri, cumpar. Am pierdut adeseori oferte bune stand pe ganduri…

-Sunt prieten pe FB cu marile companii aeriene, de cateva ori am prins niste reduceri considerabile care erau promovate exclusive pe FB. Desi, cele mai mari companii aeriene folosesc Twitter pentru comunicare.

-Folosesc Google Flights, https://www.google.com/flights/ , aplicatia cu harta e extraordinara. Am mailurile ticsite de newsletter de la diferite companii aeriene la care m-am abonat ca sa obtin oferte. Adeseori am prins zboruri interesante asa…

Succes…

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.