Rice=Respect !

Omul pe care-l respect cel mai mult in brealsa mea e Peter Rice, bossul lui Fox TV, una din cele mai puternice televiziuni din lume. Deciziile lui Peter Rice au fost adeseori copiate si de televizunile romanesti pentru ca viziunea lui a facut ca televiziunea ultimilor ani sa se schimbe radical. E cel mai cool personaj din breasla mea! Ma scoate din sarite varsta lui, are 42 de ani si a schimbat deja lumea. Rice e angajat la Fox de 22 de ani si a fost intodeauna preferatul lui Murdroch, patronul companiei.
Se spune ca faimosul slogan “So Fox” (deci ,Fox ) i-a venit dupa o noapte alba in care cauta un slogan pentru televizune. La micul dejun le-a spus celor din familie : ”asta e , n-avem nicio idee, deci Fox” (So Fox) . Azi „So Fox” e poate cel mai reconoscibil slogan de tv din America.
Cand pe piata americana de seriale nimeni nu mai credea ca cineva s-ar mai uita la filme cu evadati el a avut curajul sa arunce in grila de programe „Prison Break”, cand toata lumea era plictisita de povestile cu doctori si nimeni nu le mai dadea vreo sansa, Rice a construit „Dr.House”.

Interesanta una din ideile lui Peter Rice, preluata de cativa ani in diferite forme de multe strategii de marketing. Rice a comandat un sondaj in care a cerut copiilor intre 10-14 ani sa personifice televizunea FOX…Cu cine cred copiii ca se aseamana televizunea. Cand spui Fox te gandesti la o batranica, la un sofer, la un doctor, la o cantareata, la o matusa, la un instalator sau o profesoara etc.
Furandu-i ideea, cu cine credeti ca seamana Pro,Antena,Kanal sau Prima?

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.