Piti !

E fortata legatura dintre politica si fotbal de oricine ar fi facuta ea. Pentru cel care are minime cunostinte de fotbal tamabalul cu suporterii unguri era previzibil, fanii lui Ferncvaros sunt cei mai cretini suporteri din Europa, aproape la egalitate cu cei ai lui Fenerbahce si Crvena Zvezda. Ei au venit azi la Bucuresti si faceau acelasi scandal oriunde pentru ca-l fac in primul rand la ei acasa. De aici pana la politica e cale lunga. Si pentru iubitorii de frumos, Ferencvarosi e unul din cele mai frumoase cartiere ale Budapestei, elegant, aproape de centru si fara picior de maidanez in el si legatura intre eleganta asta si palinca din capul unora, eu nu o gasesc.
Sunt curios cu ce s-o arunca in capul lui Piturca daca Romania nu trece de unguri sau de turci. Scriu randurile astea inaintea meciului…Zilele trecute l-am intalnit pe Piturca i-am spus ca Steaua are un loc special in inima mea si pentru ca eu il tin minte pe acel Piturca incurcat in plasa portii lui Anderlecht in meciul care a dus Steaua in finala de la Sevilla. E golul adolescentei mele si orice ar face Piti mi-e greu sa uit tabela de marcaj de atunci…Steaua 3- Andrelecht-0. Tabela care a dus-o pe Steaua la Sevilla.

Habar n-am ce s-o intampla cu Romania dupa meciurile cu Ungaria si Turcia insa Piti, cel incurcat in plasa portii lui Andrelecht, e cel pentru care respectul meu n-o sa dispara niciodata! Oricat de incurcate ar fi celelalte drumuri ale calificarii…

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.