MondenNobel

Privindu-l pe individul acela care a fugit cu banii, brokerul smecher-imi scapa numele lui acum , Sima parca- ma gandeam ca inca exista credulitate si dorinta de imbogatire rapida. Intre ziua de azi  si Caritas-ul de ieri nu s-a schimbat nimic,doar personajele…Fraierii nu mor, se schimba.Imi pare rau doar ca povestea escrocului eclipseaza povestea premilor Nobel, despre care se tot vorbeste in perioada asta. Nobelul ar putea fi cap de afis in presa mondena…Ar tine cu siguranta prima pagina a tabloidelor daca s-ar intampla azi.

Premiul Nobel la matematica nu se acorda pentru ca asa a vrut d-nul Alfred Nobel. Explicatia e simpla…Iubita l-a inselat cu unul din matematicienii faimosi ai vremii, Mittag Leffler, in Suedia exista  chiar un institut faimos care-i poarta numele. Poate e o legenda…poate nu…Sigur asta e cea mai raspindita explicatie.

Nobelul pentru pace si literatura sunt cele mai asteptate distinctii si premiul pentru fiecare nominalizare (medicina, economie etc) este de 1,46 milioane de dolari…

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.