C.V.T.

UPDATE- audientele mari de ieri  (showul a fost lider detasat de piata) arata ca exista un public dornic de cultura generala bine impachetata. Din pacate, o generatie dispare. Incerc sa gasesc printre mondenii si vedetele de azi, citiva care au auzit de Napoleon…Si dau doar de analfabeti…O generatie dispare…Unde mai gasesc un Vadim, Paunescu, Balasa…???? Ajutati-ma cu o idee!

De cateva ori l-am avut invitat in showurile mele si de fiecare data a venit cu cate un cadou simbolic pentru copiii mei…Zilele trecute le-a adus o balerina de jucarie care dansa pe „Lacul Lebedelor” spunandu-mi, „Cultura e tot ce ramane,invata-i pe copiii tai asta”…

I-am admirat sau detestat deciziile , discursurile , parerile in toti anii din urma, asemeni oricarui roman…N-am putut sa-i ignor insa niciodata aplecarea spre cultura.

Prin 2010 am convenit cu Adrian Paunescu sa colaboram la una din editiile speciale ale showului „Te pui cu blondele”…Timpul n-a mai avut rabdare…

La taclalele de dinaintea inregistrarii am adus vorba si de Paunescu…Sunt un mare consumator de aforisme , intr-o vreme le culegeam si le transcriam intr-un caiet, apoi am inceput sa le subliniez cu pixul prin carti, distrugandu-mi astfel o buna parte din biblioteca…Cateva aforisme geniale pot fi gasite in cartile lui Corneliu Vadim Tudor…Si cateva dintre povestile frumoase care au insotit cultura pot fi intilnite in showul in care l-am avut invitat, „Te pui cu blondele”. Ma enerveaza sa-mi promovez showurile sau audientele pe blogul asta, stiind ca multi din cititori lui nu sunt consumatori de televiziune.

Mi-au placut citeva dintre vorbele lui…

„Incercati sa eliminati chipul lui Isus din marea pictura a lumii -nu mai raman decat niste carpete kitsch”

„Natura are legile ei, te poti intoxica cu lapte dupa cum te poti vindeca cu venin”

„Privesc pe ecranul unui ecograf ,la organele mele interne. „unul dintre voi ma va vinde”-spun si eu ca Mantuitorul ,gandindu-ma care dintre ele ma va rapune”

„Cine e prieten cu toata lumea nu da dovada de intelepciune ci de lichelism, nici macar ultima curva din lume nu poate sa se culce cu toti”

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.