Rabdarea…

           An dupa an, saptamana in care e ziua mea de nastere e si saptamana festivalului San Remo, asa ca am crescut cu San Remo,  la sfarsit de februarie! Poate si de asta sunt un ascultator de muzica italiana.

           San Remo e o buna lectie de marketing, televizune,muzica…Dar poate cea mai buna lectie de rabdare !  Festivalul a inceput in 1951 cind Europa abia iesise din razboi si Italia era o tara in ruine, cu urme ale bombardamentelor in toate marile orase. Intr-o perioada confuza, cind Edith Piaf cucerise deja lumea , italienii au avut puterea sa inventeze in festival de muzica usoara. Din 1951 ,pana acum!

       Sute de momente memorabile au insotit festivalul, de la duetul Clinton-saxofon- Berlusconi-pian , pana la protestele orchestrei . Rai Uno a transmis mereu in direct showul desi au fost destui ani in care audienta festivalului a fost cu mult sub asteptari. In 2005 de exemplu San Remo a „scos” doar 7 milioane de telespectatori , o audienta extrem de scazuta , dar nu s-a gasit NIMENI care sa sugereze canalui Rai Uno sa renunte la festival.

        Rabdarea i-a insotit mereu…Daca ati pierdut lectia de anul asta, priviti revelatia San Remo 2012..Dar mai ales, pentru colegii mei,  audientele obtinute de Rai Uno in serile festivalului ! Iata unde duce rabdarea…

                 14 februarie- 49,55 shr

                 15 februarie – 40,27 shr

                 16 februarie – 47,46 shr

                 17 februarie – 41,97 shr

                 18 februarie -58,46 shr

    

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.