Vremea lui Busu…

         Toata lumea e cu ochii pe buletinele meteo…

        Am vazut un titlu de ziar, zilele trecute, „Credeai ca Busu glumeste?” , cu trimitere la vremea de afara…http://www.cancan.ro/actualitate/intern/credeai-ca-busu-glumeste-vezi-imaginea-care-te-va-face-sa-tremuri-uite-ce-jale-a-fost-aseara-pe-dn-1-205043.html Apoi, la citeva ore dupa, am auzit cum un domn povestea despre urgia de afara, pe care „Busu a anuntat-o inca de ieri…”

      Cred ca Florin Busuioc e la ora asta singurul prezentator meteo validat de public. Imi place Busu si-mi place ideea de brand construit  in timp care acum da roade financiare serioase. Meteo lui Busu e unul din cele mai vizonate programe din piata de televizune de la noi.

       Americanii au inventat buletinele meteo-spectacol si manualul de televiziune, (inventat tot de ei) spune ca meteo e rampa de pornire pentru un bun prime time. ProTV a pus in aplicare manualul prin 97-98 cu Geanina Corondan si faimoasele ei buletine meteo spectacol.

      Lupta pentru tronsonul meteo e crunta in lumea civilizata a televizunii…Scandalul monden al anului trecut in Germania a fost probabilul viol in care a fost implicat Jörg Kachelmann, cel mai faimos prezentator meteo al nemtilor…Jorg are un salariu anual de 700 000 de euro!

      Filmele americane includ adeseori in scenariu prezenta vreunui buletin meteo , nume grele precum Angust Young, Ozzy,Robbin Williams sau Will Smith au prezentat buletine meteo pentru diferite canale de televizune americane…

       In Statele Unite cand apar fenomene meteo extreme, audienta posturilor de televiziune e dictata de buletinele meteo…Departamentele „Weather” sunt extrem de importante in organigrama marilor televiziuni, ele sunt poarta de deschidere spre un prime-time profitabil.

      Astazi , vremea de afara e marele aliat a lui Busu,un brand construit in timp, cu grija si dupa manualul inventat de ameicani…Mi-am dat seama de asta auzindu-o pe mama, la telefon intr-o dimineata…”Ai grija, a zis Busu ca  o sa fie frig, imbraca-te…”

      

    

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.