Cine uita,nu merita ! (Nicolae Iorga)

               Cred ca doar la noi e posibil ca fostii tortionari sa-si deplinga victimele si sa le slaveasca, mi-e greu sa cred ca-n Germania, un fost nazist ar putea aparea la RTL sau ZDF, laudind si ridicind in slavi un evreu pe care tot el,nazistul, l-a trimis la Auschwitz. In orele astea multi il depling pe Ion Diaconescu, uitindu-si trecutul….Iorga avea dreptate, cine uita, nu merita ! Am fost un admirator la PNT-ului cindva, ca mai toti timisorenii…Cindva, cind PNT insemna Corenliu Coposu…
Zilele trecute am trecut cu masina pe linga un miting al unor pensionari de prin Bucuresti…Trecind cu masina pe linga ei mi-am amintit deodata de un alt miting pe linga care am trecut dupa ’90…Tot in Bucuresti…

            Un miting anti-Coposu unde zeci de oameni purtau pe brate un cosciug pe care era scris numele lui Coposu, si scandau lozinci morbide la adresa opozitiei, formata pe atunci din oameni in virsta (Coposu,Ratiu…) .

            Seniorul a tratat cu liniste si calm nebunia acelor ani…Oare citi din cei care , pe atunci, huleau virsta inaintata a lui Coposu erau azi, dupa 20 de ani, printre pensionarii mitingisti ? Cine uita, nu merita !

            Mi-e dor de Senior…Am mai spus-o, ultima data cind am votat, am pus stampila pe Ratiu…Am fost prea putini. Sunt sigur ca atunci am ratat un drum…Ion Diaconescu a stat linga senior…Inca mi-e dor de SENIOR!

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.