Euro-league-amestecate+analfabetii Google

  • La meciurile romanilor din Europa League m-a impresionat un banner urias cu cuvinte de incurajare pentru un fotbalist curat, elegant si insingurat,azi…Cindva am schimbat citeva cuvinte in Piata Unirii din Timisoara,avea (si va avea) drumuri prin oras, el nascut fiind in Oradea, cu prieteni , rude si apropiati in Timisoara. Citeva cuvinte si impresii mi-au fost deajuns sa descopar un alt tip de fotbalist, parca iesit din tipare…Poate din cauza meseriei , detectez din citeva fraze daca un interlocutor a trecut prin Jules Verne, au ba…Putinele vorbe si impresii schimbate atunci mi-au fost deajuns sa-mi dau seama ca e altfel…Apoi i-a venit insingurarea …Trecatoare, cu siguranta…Bannerul mare afisat ieri in tribuna unui stadion european e dovada ca eleganta lui e acum rasplatita…Sunt sigur ca a vazut cuvintele scrise ieri pe o bucata mare de panza…”Nesu, te iubim! ”
  • Google.ro dovedeste ca internetul timpeste…motorul de cautare anunta 188 de ani de la nasterea lui Albert Szent Gyorgyi, ungurul care a izolat vitamina C, necunoscut oricum multora…Savantul s-a nascut in 1893 deci acum 118 ani , nicidecum acum 188 de ani. Treceti cu cursorul pe logoul Google si veti vedea ca internautii anunta 188 de ani. Stire preluata imediat de analfabetii care oricum n-au auzit de Szent. E deajuns sa citesti macar doua carti de povesti la viata ta ca sa-ti dai seama ca vitamina C nu putea fi descoperita acum sute de ani, abia in 1937 ungurul a luat premiul Nobel pentru descoperire.Dependenta de net produce analfabeti…
    •            Ultima data cind am fost in Roma am intilnit sute de romani imprastiati prin oras, aveam impresia adeseori ca sunt intr-un oras romanesc dar ieri in tribune la Olympico din Roma am vazut doar vreo citiva rataciti…Pe cit de puternici au fost moldoveni in teren pe atit de dezamagitori au fost moldoveni din Roma.Unde or disparea romanii atunci cind e nevoie de ei? Tin minte un Bayern Munchen-Galatasaray Istanbul cu un Allianz Arena ticsit de turci si cu nemtii din teren umiliti de turcii din tribune. Unde or fi fost moldoveni care impnzesc Roma?
    Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.