Oricine…

Cindva un amic stabilit in America de multi ani, patron al unor mici posturi de radio acolo, mi-a povestit ca orice american care trece de un venit mediu anual apeleaza la firme de consultanta sau la contabili care sa-l protejeze de eventuale probleme cu fiscul…Cred in normalitatea datoriilor platite…In lumea normala fiscul executa adeseori persoane publice tocmai pentru a trimite mesaje celorlalti…”daca ei au patit-o, oricine o poate pati…” IRS este Serviciul Veniturilor Interne ale Statelor Unite si NIMENI nu poate ocoli o datorie neplatita, IRS e spaima multor americani…http://www.irs.gov/

Ja Rule a avut restante la plata unor impozite si a fost executat silit de statul american. Ja Rule a pledat vinovat la acuzaţiile de evaziune fiscală si a fost condamnat la doi ani de închisoare de către instanţele americane.
Willie Nelson a fost avertizat de consultantul sau financiar de aparitia unor noi taxe dar artistul a ignorat noua lege fiscala. Statul l-a executat silit pe citeva proprietati apoi a ajuns la o înţelegere cu guvernul SUA pentru a plăti doar şase milioane de dolari, însă, când nu a reuşit să facă rost de bani, statul i-a scos si restul proprietăţilor la licitaţie.
Nicolas Cage a pierdut o casa in Bel Air California din cauza unor restante la impozite. Penalitatile acumulate au fost mult mai mari decit impozitul pe care trebuia sa-l plateasca…

Nu de putine ori fiscul american cumpara publicitate, pagini in tabloidele americane cu exemple de staruri super mediatizate la nivel mondial pe care statul american le-a executat…Mesajul e simplu… „Daca ei au patit-o, oricine o poate pati…”

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.