Gigi si Stivi

 

       Multe ziare din lume tocmai au preluat declaratia lui Stephen Hawking, cea cu inutilitatea teologiei . Poate nu intimplator acum, cind milioane de credinciosti din lume sunt in Postul Pastelui , Hawking vrea sa-i convinga de inutilitatea religiei.

„Dumnezeu este numele pe care oamenii îl dau motivului pentru care noi suntem aici. Eu cred că acel motiv îl reprezintă legile fizice, şi nu cineva cu care cineva poate avea o relaţie personală. Un Dumnezeu impersonal…”

       Dincolo, la capatul celalalt, patronul lui Steaua cinta imnuri bisericesti in Maybach , implorindu-l pe Dumnezeu sa rezolve problema cu Otelul Galati…

      Cita asemanare intre cei doi…

      Cindva pe zidurile Universitatii din Paris citiva studenti rebeli au scris cu grafiti celebrele vorbe ale lui Nietzsche…”Dumnezeu a murit- semnat Nietzsche”. Peste noapte cineva a scris , pe acelasi zid…”Nietzsche a murit- semnat Dumnezeu”..

          Intre Becali si Hawking nu exista deosebire…Intre cei doi exista doar milioane de alti oameni care au aflat calea de mijloc…Calea senina, cea fara exagerari. Daca Becali isi vinde astfel afacerea, ma intreb ce vinde Hawking cu astfel de declaratii incendiare?

       ” Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri”- Tutea-

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.