Goana mea dupa autograf…

 

        Cindva, cind Mutu nu deschidea stirile sportive, pitipoancele nu tineau pagini de ziare si mortii nu traiau in buletinele de stiri,  la mare cautare erau formatiile rock. Adevaratele staruri mondiale erau cintaretii pop-rock…Cu vremea ei au fost inlocuiti de fotbalisti. Astazi impactul lui Messi pe plan mondial e cu mult mai popularizat , mai mediatizat decit cel al lui Ramazotti sau Rod Stewart…Poate U2 inca mai reusesc sa stirneasca interes planetar mizind insa si pe alte artificii de marketing.

            Inca mai am acasa un poster urias cu autografele unora pe care i-am admirat intodeauna si a caror muzica inca o mai ascult, adeseori. CELELALTE CUVINTE  e o trupa care s-a format in Timisoara chiar daca ei, componentii , vin din Oradea…Acasa, in Timisoara , exista un festival TimRock de la care n-am lipsit niciodata si unde nici „Cuvintele” n-au lipsit…Cine mai compune azi pe versurile Elenei Farago? Cine mai are azi curajul asta?

           Doua zile am stat si i-am pindit in fata hotelului in care erau cazati ca sa le fur autografele pe afis…S-a intimplat cu mai bine de 20 de ani in urma !!!  Serban Foarta avea un vers frumos ” ce poti sa faci in 20 de ani decit copil fiind sa te faci mare…”

            Dupa 20 de ani ma impiedic adeseori  prin casa de posterul cu autografe de la CELELALTE CUVINTE  ca de un obiect care-mi aminteste ca undeva, cindva am trait o alta viata… Cind cuvintul pitipoanca nu era inventat, cind Mutu n-avea cuvinte si cind mortii nu cuvintau in buletinele de stiri…Atunci cind se spuneau  CELELALTE CUVINTE…

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.