1 se MAI poate

              Am prins 1 mai la Chisinau…Senzational ! Nu ma pasioneaza deloc politica , am mai spus-o ! Privit de afara mitingul comunistilor de acolo a fost un adevarat spectacol, cu steaguri rosii cu secera si ciocanul, cu discursuri comuniste, cu apelativul „tovarasi”…
              Am stat pe o banca in parc si am savurat showul care pentru mine a fost ceva exotic. Nu cred sa mai gasesti prin Europa mitinguri cu secera si ciocan…Discursuri bulversante, unele nostime chiar…”Tovarasi , noi suntem urmasii lui Stefan cel Mare”…Pentru mine, vizitatorul, a fost un show interesant.
              M-a bucurat insa normalitatea pe care am gasit-o in jurul mitingului. Tineri care stateau pe iarba in parc, cu laptopuri capitaliste , vorbind la telefoane finlandeze, americane ca-n orice alt oras al Europei. Impasibili la steagurile rosii trecatoare, la miting, la agitatie…Am privit o buna parte a paradei de pe terasa unui Mc’Donalds alaturi de citiva pusti care vorbeau de eliminarea lui Barcelona din Champions League. La citiva pasi, pe bulevard comunistii scandau „Jos” si „Rusine”…Pustii n-aveau nicio treaba cu asta, pe ei ii deranja ca Messi a ratat finala.

          Mi-am amintit de vorbele lui Soljenitan…” Cu baionetele poti face orice dar nu te poti aseza pe ele”

        

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.