Non abbiate paura

 

     Aprilie e luna Poloniei, pare-se. Nu cunosc multe despre presedintele Poloniei, prea putine despre Katyn asa ca n-as putea spune ca m-am legat emotional de evenimentele din zilele astea. Mult mai mult m-au miscat zilele din alt aprilie, cel din 2005 pentru ca despre Papa Ioan Paul al doilea auzisem inca din adolescenta. Ii cunosteam „isparavile” de la Europa Libera, stiam de faimoasele vorbe „Non abbiate paura”-Nu va fie frica- si m-a uimit mereu forta pe care o avea.

        In 1981 un turc fanatic a tras trei gloante asupra sa in Piata San Pietro. „O mana a tras cu glontul, alta i-a modificat traiectoria” a spus apoi Papa referindu-se la ajutorul pe care Fecioara Maria i l-a dat in acele momente.   L-a iertat pe cel care a vrut sa-l ucida si glontul poate fi vazut si-n ziua de azi la Fatima.

         Aprilie e luna polonezilor…Eu mi-am amintit cel care m-a miscat , prin tot ce-a facut…Si cred ca cele mai puternice cuvinte de imbarbatare spuse vreodata ii apartin. Atit de simplu si cu o atit de mare forta.   -Non abbiate paura- NU VA FIE FRICA-

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.