Messia

     Imi amintesc ca l-am vazut pe Nou Camp la un meci cu Sevilla… Ochii tuturor erau atintiti asupra lui si de fiecare data cind se apropia de zona tribunei unde aveam bilet bliturile aparatelor foto incepeau sa lucreze. A dat un gol atunci si imediat dupa si-a indreptat privirea spre cer facindu-si cruce.

      Am citit mai apoi ca e un om religios spre fanatic chiar, convins fiind ca nimic nu se face fara Dumnezeu, ca el e acolo, pe teren doar pentru ca asa a vrut EL.    Barcelona e clubul care poarta pe tricouri  reclama la UNICEF. In vreme ce toti ceilalti primesc bani de la sponsori pentru a le purta brandul pe tricouri, Barca ofera 20 milioane de euro pe an UNICEF-ului pentru ca organizatia sa le permita ca tricourile echipei sa fie inscriptionate cu numele organizatiei mondiale care ajuta copii de pe planeta.

          Tin minte ca , la sfirsitul meciului am ramas ca un copil asteptind sa vad autocarul Barcelonei. Mai erau citeva sute de suporteri spanioli pe acolo si vreo 20 de japonezi. A doua zi m-am reintors pe stadion , spre disperarea Codrutei, si am lasat mai bine de 100 de euro la magazinul stadionului. Brelocuri, sepcute, pixuri dar mai ales un tricou care-i avea scris numele pe spate. Il port din cind in cind prin casa…Ieri, cind am ajuns acasa, pe la 6 seara, l-am cautat prin dulap si l-am imbracat. Asa, pur si simplu. Uitasem ca anul trecut am devenit mebru-cotizant al unui Fan Club Barcelona. Vreo citiva euro pe an in schimbul unor mailuri care ma tin la curent cu noutatile din club. Ba chiar si in schimbul posibilitatii de a rezerva bilete la orice meciuri ale echipei in Europa. Da, stiu, e o joaca de copil…

          Ieri copilul pe care l-am vazut cindva pe viu pe Nou Camp si-a ridicat din nou privirea spre cer. De patru ori.

           S-a intors Messia…

Nou Camp

Nou Camp

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.