WOAUUUUU…si primul paparazzo

 

        Woauuuu…citesc azi intr-un ziar colorat o stire mareee despre banii pe care-i cistig eu…Imi sunt dragi colegii din presa, oricare ar fi ei si niciodata nu am ripostat la vreo stire despre mine. N-am facut-o niciodata si nici n-o s-o fac. Multi se dau loviti de paparazzi dar ei sunt cei care-i cheama, multi arata cu degetul spre tabloide dar ei sunt cei care dau stiri la ziare asteptind sa-si vada poza sau stirea..Insa banii nu sunt nici macar pe departe aia de care scrie gazeta colorata. Asta asa, pentru prietenii mei de pe blog, desi nu intereseaza pe nimeni.Pur si simplu m-a luat o senzatie de jena gindindu-ma ca unii ar putea crede ca as cistiga atit.Stiu,n-ar fi nimic rau, dimpotriva,as trage breasla dupa mine.Din pacate insa piata de publicitate nu suporta asemenea costuri cu prezentatorii. Aici e problema  ..Interesant insa e altceva…Despre asta vreau sa scriu….

     Citeam ieri in Wall Street Journal o stire pe care ziarele din Romania au ignorat-o total. Mie mi s-a parut interesanta.

      Paparazzo e un  cuvint care  s-a nascut din filmul “La Dolce Vita” al lui Federico Fellini (1960), in care Marcello Mastroianni era un reporter in cautare de barfe, fiind mereu flancat de un fotograf pe care il chema Paparazzo. Si asa a ramas…De aici vine cuvintul. Fellini povesteste ca de fapt s-a inspirat din realitate cind a introdus personajul in film.

       In anii aceia traia un fotograf,Felice Quinto care a fost pionierul tacticiilor agresive de fotografiat vedete. Vedetele vremii…Quinto obisnuia sa se ascunda sau sa se deghizeze pentru a putea obtine fotografii ale unor celebritati, care ulterior apareau in tabloidele din intreaga lume. A fost primul paparazzo din istorie…In 1985 raspundea unui jurnalist care l-a intrebat daca a avut o scoala de fotografie pe care a urmat-o…”singura scoala pe care am urmat-o a fost nevoia de a avea ce manca”.

       Ziarele din Romania au neglijat stirea…Zilele trecute,la 80 de ani, Felice Quinto si-a pus aparatul foto deoparte. S-a plictisit si a murit….Sau invers….

Acest articol a fost publicat în Scrise cu negru. Salvează legătura permanentă.